Met Oosterse lampen wordt bedoeld de verlichting die uit Arabische landen afkomstig zijn. Marokko en Egypte zijn de landen waar deze lamp gemaakt wordt. Ook India en Turkije hebben wat te betekenen op deze markt. De sprookjesachtige verlichting staat prachtig in vele interieurs. Als eye-catcher maar ook kunnen deze lampen in een aantal woonstijlen toegepast worden.

Niemand kan zonder licht in zijn huis. Sfeervolle verlichting is in de woonkamer nodig om een rustgevende sfeer te creƫren. Deze Marokkaanse en Egyptische verlichting geven een mystieke sfeer.
Het licht verspreidt zich door de uitsparingen die een patroon laten zien. In Egypte worden deze lampen vervaardigt en de fijne gaatjes die het zachte licht verspreiden worden met de hand ingeslagen door vakmensen.
De dessins die zo ontstaan geeft elke lamp iets unieks. Wanneer je een Marokkaanse lamp in de avond aandoet zie je een prachtig patroon op muur of plafond.
Het licht-effect wat deze lampen geven hangt af van de lichtsterkte.
Een dimmer op deze lampen zijn een uitkomst om de sfeer nog meer te verhogen.

Soorten Oosterse lampen
Filigrainlamp

Je wilt de woonruimte verlichten met honderden stralen licht dan is een filigrainlamp de juiste keuze. De lampen worden met de hand gemaakt en zijn duurzaam. De sprookjesachtige sfeer komt door de honderden gaatjes die in een dessin zijn aangebracht.
De buitenzijde is in een matte zwart en de binnenzijde is van koper of zilver. Dit geeft een mooier lichteffect.
De originele vormen van deze lampen komen oorspronkelijk uit Egypte.

Glasmozaiek lampen

Deze kleurrijke lampen komen van oorsprong uit India en Turkije. Kleurrijk en sfeervol kunnen zij als een aparte accessoire in je woonruimte toegepast worden.
De glasmozieklamp wordt in India met de hand gemaakt.
Een glazen bol wordt beplakt met gekleurde stukjes glas. Een heidens karwei wat met veel liefde wordt gedaan in dit toch wel derde wereld land.
Op deze manier werken en uitvoeren naar Nederland brengt geld in het Indiaase laatje en zorgt dat de economie een boost krijgt.

Deze Oosterse lampen zijn heel mooi te combineren met andere accessoires uit Marokko, Turkije en India. De glas-mozaieklamp is een echte aanwinst voor het interieur en kan gecombineerd worden met verschillende stijlen.

Oosterse verlichting met zilver, goud en oxide

Oosterse lampen hebben een gouden of zilveren kleur. Maar ook oxide is helemaal van deze tijd. Dit komt door het laagje bladgoud of zilver die aan de binnenzijde is aangebracht en een heel mooi effect geeft.