Vakantiehuisje uit hout

Hoe prachtig zou het zijn om je eigen houten vakantiehuisje te hebben. Heerlijk toch ergens buiten de stad of ergens op een camping in het bos je eigen houten vakantiehuisje. Weetje dat er de laatste jaren heel veel mensen bouwen met hout. Behalve dat het milieuvriendelijk is, is het ook onderhoudsvriendelijk.

Rustgevend

Wat niet veel mensen weten is dat houten huisjes ook gezond zijn en een rustgevende uitstraling hebben. Dus een houten vakantiehuisje zou uiteraard geschikt zijn om na een drukke werktijd in de stad even voor een paar dagen weg te glippen naar je vakantiehuisje. Je komt er zeker weer uitgerust en energievol terug om weer aan de slag te gaan.

Hout is prachtig om mee te werken en heeft een eigen karakteristieke uitstraling. Een houten vakantiehuisje staat ook garant voor warmte, heeft een unieke uitstraling en je krijgt er een rustgevend gevoel bij. En vooral dat rustgevende effect maakt dat veel meer mensen bouwen met hout. Slim gezien toch.

Duurzaam

Bouwen met hout is ook duurzaam. Een houten huisje ziet er niet alleen heel erg mooi uit maar het kan tientallen jaren mee en zijn heel erg stevig. Bij het onderhouden van een houtenhuis komen geen productieprocessen opgang die het milieu vervuilen. Dus ze zijn super milieuvriendelijk ook nog.  Een ander voordeel van bouwen met hout is dat de bomen die worden gekapt komen uit duurzame bossen. Dat wil zeggen dat voor elke boom die wordt gekapt er een nieuwe wordt geplant. Met andere woorden er zal over enkele jaren weer een vol bos staan waarvan men gebruik kan maken. Op deze manier blijft het bos en de andere flora en fauna altijd in evenwicht.

Verkorte bouwtijd

Men weet precies hoe lang het duurt om een huisje te bouwen met steen of baksteen. Je bent echt ongeveer een halfjaar tot negen maanden bezig om een huisje op te zetten van steen of baksteen.  Nou weet ik dat je gauw wil genieten van je vakantiehuisje en dat je niet zo lang wil wachten om er gebruik van te maken. Daarom is het dan ook verstandig om je vakantiehuisje van hout op te zetten. Je ben vele maken korter bezig en je kunt eerder genieten van je vakantiehuisje. Met een bouwtijd van 3 tot 4 maanden voor je vakantiehuisje zit je dan zeker goed. De reden voor die 3 of 4 maanden is omdat er in een houten huis geen droogtijd nodig is: het hout wordt van te voren lucht en oven gedroogd en er moet, behalve voor het beton voor de fundering en eventuele chape, ook geen water worden verwerkt. Vandaar de korte tijd om je huisje op te zetten.